30 Temmuz 2008 Çarşamba

Cassio Lincoln

Geçen sene oynadığı maç sayısı, yaptığı iş, attığı gol sayısı belli. Beklenen faydanın yarısını bile sağlayamadı. Sezonun yarısından fazlasında da sakattı. Feldkamp ile sürekli sorun yaşadı. Hem fiziksel, hem psikolojik anlamda çok kırılgan bir yapısı var ve bunun sıkıntısını hem kendisi hem de Galatasaray çekti, çekiyor. Sezon bitince ekledi; "Galatasaray'a seneye çok faydalı olacağım."

Bu lafların ardından pek geçmeden yine Lincoln krizi yaşandı. Kampa yaklaşık 1 hafta geç katıldı. Basında buldu malzemeyi yüklendi tabii ki Lincoln'e, dolayısıyla Galatasaray'a.. Allah'tan takımın başında Skibbe vardı da çıkıp sivri açıklamlar yapmadı, aksine Lincoln'ü korumaya çalışıp, bu olumsuz havayı takımın üzerinden dağıtmaya çalıştı. Şu durumda Feldkamp olsa büyük olasılıkla Galatasaray birbirine girmişti.. Bu son kampa geç katılma olayından sonra da para cezasına çarptırılacağı söylenmişti. Ancak üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra bir yaptırım uygulanmayınca herhade unutuldu demiştim ama bugün cezası açıklandı, 100 bin euro..

Bu herhalde rekor bir para cezası olmalı. Ancak Lincoln'ün senede kazandığı parayı göz önüne alırsak -2.5 milyon euro- onun için pek sorun olacağını zannetmiyorum, maddi konudan. Umarım Lincoln bu son yaşadıklarından ders almıştır diyeceğim ama hiç sanmıyorum..

Hiç yorum yok: