19 Temmuz 2008 Cumartesi

MTK Maçı ve 66 YTL

Fenerbahçe sezonun ilk maçını 30 Temmuz'da Macar Ligi Şampiyonu MTK ile yapacak. Rakip vasat altı, oldukça kötü. Maç, Şampiyonlar Ligi 2.ön elemesi. Yani büyük olasılıkla Fenerbahçe'nin elini kolunu sallaya sallaya kazanacağı maçlar olacak ikisi de.

Taraftarlar uzun bir ayrılıktan sonra takımlarıyla bulaşacaklar. Sabırsızlıkla bekliyorlar. Bilet fiyatları açıklanıyor. O da nesi! En ucuz bilet 66 YTL (kale arkası), en pahalı bilet 315 YTL'yi buluyor. Geçen sene Şampiyonlar Ligi çeyrek finali maçını 50 YTL ye izleyen Fenerbahçe taraftarı daha 2.ön eleme maçına 66 YTL verecek, hiç zannetmiyorum! Eminim, Aziz Yıldırım'da bunun farkında ve amacı tamamı ile taraftarı kombine bilete yönlendirmek. Ama böyle bir yöntem doğru mu? Kesinlikle hayır. Her taraftarının maddi durumu iyi olmayabilir, kombine almayacak parası olabilir. Sonuçta, Fenerbahçe sadece elit bir kesme değil bütün herkese hitap eden bir takım. Onun için, şahsim fikrim bu yapılan taraftarı yönetime küstürmekten başka birşey olmaz.

Son olarak dikkatimi çeken birşeyi de yazmak istiyorum. Gençlerbirliği maraton kombine fiyatlarını 59 YTL belirlerken, Fenerbahçe bir maçın kale arkası fiyatını 66 YTL olarak satışa çıkarıyor. Tabii ki Fenerbahçe milyonlara hitap edeyor, Gençlerbirliği'nin taraftarı yok denecek kadar az, arada uçurumlar var falan filan ama böyle bir durum gözüme çarptı. Öyle işte...

Hiç yorum yok: