18 Temmuz 2008 Cuma

Ronaldinho Milan'da

Milan sonunda muradına erdi. Dün resmi sitesinin girişinde adını altın harflerle duyurdukları Ronaldinho, Milano kentine geldi, San Siro'da 25 bin taraftarın karşısına yeni formasıyla çıktı. Barcelona formasıyla özellikle 2004 ve 2005 yıllarında gösterdiği performansla futbolseverleri büyüleyen Ronaldinho Gaucho 2 yıl üst üste FIFA tarafından yılın futbolcusu ödülünü kazanmıştı. Ayrıca 2005-06 sezonunda Barcelona ile Şampiyonlar Ligi Kupası sevinci yaşadı.

Geçtiğimiz sezonda büyük bir düşüş yaşayan Ronaldinho, Frank Rijkaard ile sorunlar yaşayıp, bir çok maçta yedek kulübesinden arkadaşlarını izlemişti. Yaklaşık 5-10 gün önce katıldığı Freekick Masters turnuvasında da barajı bile geçemeyip, Amerikalı seyirciler tarafından bile yuhalanmıştı. Ayrıca son 2 yılda bir hayli kilo alıp, göbek yaptı.

Milan Barcelona'ya transfer için 18.5 milyon euro ödedi. Milan'ın şiddetle bir forvet ihtiyacı varken takımda zaten Ronaldinho'nun rolünde olan ve geçtiğimiz yıl yılın futbolcusu seçilen Kaka dururken Ronaldinho'nun alınması iyi bir hamle mi? Düşündürücü. Ancak şu bir gerçek ki; Ronaldinho ile Kaka'yı aynı anda sahada izlemek biz futbolseverler için keyif verici olacak.

Hiç yorum yok: