29 Temmuz 2008 Salı

Seimone Augustus

Bayan basketbolunda 2000 li yıllardan sonra tüm kupalara ambargo koymaya başlayan Fenerbahçe'ye geçen yıl, 90 lı yılların efsanesi Galatasaray karşı koymuştu. Fenerbahçe geçen yıl son senelerde olanın aksine zorlanarak, Galatasaray'ı finalde 3-2 ile geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Uzun süreden sonra geçen sezonda bayan basketbolunu da yatırım yapmaya başlayan Galatasaray, bu sene bu branştaki girişimlerini iyice arttırmış durumda. Geçen yılın Galatasaray adına en önemli oyuncularından Işıl Alben, Esra Şencebe, Vickie Johnson (takım kaptanı) ile sözleşme yenilendi. Giden tek yabancı olan Petra Ujhelyi yerine, Milli Takım'da oynayan Yasemin Horasan getirildi. Geçen yıl Mersin Belediyesi'nde çok iyi bir sezon geçirmiş olan Tuğba Palazoğlu'da kadroya katıldı. Bunların yanına geleceği parlak olarak gösterilen Kübra Siyahdemir ve Bahar Çağlar'da takviye edildi. Bu yapılan transferlerin dışında durumu istisna olan bir de Sophia Young var. Aynı yıl içinde normal sezonda Galatasaray ile, yaz sezonunda da WNBA'da mücadele etti Sophia. Şu sıralarda da devam etmekte olan WNBA Ligi'nde forma giyiyor. Bu tempodan yorgun düştüğünü belirtip, takıma Ocak ayında katılabileceğini bildirmiş. İzin istemiş yani. Galatasaray yönetimide tahminimce geçen sezon verdiği katkıları unutmayarak bu isteğini geri çevirmedi.

Bütün geleni, gideni yazdık. Şimdi en önemlisi kaldı geriye.. WNBA'den getirilen 2 oyuncu. İlki Taj McWilliams. Yaşı Vickie Johnson gibi 39. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor. 6 defa WNBA All-Star kadrosuna girmiş. Yaşı çok fazla büyük olsa da WNBA'de tam bir efsane. Petra Ujhelyi'nin gidişini aratmayacak görünümü veren kariyer sahibi bir oyuncu. Ve asıl bomba. Seimone Augustus...

Tekrar Fenerbahçe'ye dönelim, biraz Pondexter'den bahsedip, Augustus'a bağlayalım. Pondexter geçtiğimiz 2 yılda Fenerbahçe'yi tek başına sırtlayıp, insanüstü maçlar çıkarıp, Fenerbahçe'nin bütün kupaları süpürmesinde açık ara en büyük pay sahibi. Bu sene elinden kaçırdı Fenerbahçe 'kurtar bizi baba' dediği yeteneği. Fenerbahçe Pondexter ile yolları ayırırken, Galatasaray Pondexter seviyesindeki, WNBA'in süperstar oyuncusu Seimone Augustus'u kadrosuna kattı. Pondexter'in Fenerbahçe'den ayrılışı, Augustus'un Galatasaray'a gelişiyle de Galatasaray büyük bir avantaj elde etti.

2006 senesinde WNBA Draftı'na girmiş, Augustus. 1.sıradan seçilmiş, Pondexter ile birlikte girdiği draftta. İlk senesinde 21.9 sayı, 3.8 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu ve yılın çaylağı ödülünü almayı başardı. İkinci senesinde de 22.6 sayı, 4 ribaunt ve 2.3 asistlik ortamalarla oynadı. Bu sene de 19 sayı, 3.9 ribaunt ve 3.2 asistlik ortalamarlar oynuyor, devam eden ligde, liginde en değerli oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Galatasaray geçen sene atılım yaptığı bayan basketbolunda, 3 kupaya da talip bu sezon, bu kupalarında en büyük adaylarından biri olarak gözüküyor, kadroya yaptığı bu eklentilerle. Geçen yıl bütün sezon pota altını tek başına götürüyordu Petra. Bu sene Yasemin ve Taj McWilliams gibi 2 önemli güç bulunduruyor elinin altında Galatasaray. Yine geçen sene guardlık pozisyonunu tek başlarına götüren Esra Şencebe ve Işıl Alben'e yardımcı olarak Tuğba Palazoğlu var. Geleceği çok parlak gösterilen ve ileride çok önemli bir oyuncu olması beklenen Bahar Çağlar var. Süperstar Seimone Augustus var. Var oğlu var anlayacağınız.. Bunlara karşılık son şampiyon Fenerbahçe sessiz, daha cevap vermediler bu transferlere. Şu durumda Galatasaray, mevcut kadroyu koruyup yaptığı eklentilerle, Pondexter'ı bırakan Fenerbahçe'den birkaç adım daha önde. Ama dediğim gibi son durum bu. Zira ben Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın yaptığı önemli transferlere yine aynı kalitede transferlerle cevap vereceğini düşünüyorum. Bu bağlamda transfer dönemi bittikten sonra, yapılan transferler kesinliştikten sonra, kadrolar tamamen belli olduktan sonra güç dengeleri bakımından daha sağlıklı bir karşılaştırma yapabiliriz...

Hiç yorum yok: