26 Temmuz 2008 Cumartesi

Sivas'tan Veda

Sivasspor'un kendi sahasında 2-0 kaybettiği maçtan sonra uzun bir yazı yazmıştım ve turun mucizelere kaldığını belirtmiştim. O maçtan 6 gün sonra Sivasspor ve Braga Portekiz'de karşı karşıya geldi. 2-0 lık mağlubiyetten sonra Türk Televizyon Kanalları'da benim gibi turdan ümidini kesmiş olacak ki maçı canlı yayınlayan kanal olmadı.

Maç beklendiği gibi Braga'nın galibiyetiyle bitti. Hem de net bir skor almış Braga. 3-0 kazanmış. İzleyemedik maçı ama Mehmet Yıldız'ın cezası da etkilemiş olmalı Sivas'ı. En azından bu kadar ağır bir yenilgi almazlardı herhalde..

Neyse ne.. Sivasspor'un bu sene ilk kez yer aldığı Avrupa macerası kısa sürdü. Önce Karadağ ekibi binbir güçlükle aşıldı, sonrasında güçlü Portekiz takımı Braga karşısında toplamda 5-0 lık bir mağlubiyetle Intertoto'ya veda edildi.. Asıl önemli olan devamlılığı, sürekliliği sağlamaktır. Bu bakımdan Braga'ya kaybedilen tur pek de önemli sayılmaz. Bu turu geçse öbür turda elenecekti Sivasspor. Asıl sorumuz şu olmalı. Sivasspor bir daha Avrupa arenasına çıkma fırsatı bulabilir mi? Bu durumda zor...

Hiç yorum yok: