29 Temmuz 2008 Salı

Solomon Raptors'da

Cappie Pondexter bayan basketbol takımı için ne ifade ediyorsa aynısı erkek basketbol takımında Solomon için de geçerliydi. Fenerbahçe ile Ülker'in birleştiği yılda Fenerbahçe Ülker ile birleşmişti, Solomon. Bu takımda da 2 senede kazanılan 2 şampiyonluğun en büyük mimarıydı. Sadece Türkiye Ligi'nde değil Avrupa arenasında da sırtlıyordu Solomon Fenerbahçe'yi. Euroleague'de bu sene oynanan çeyrek finalinin de en büyük mimarı aynı Türkiye Ligi şampiyonluklarında olduğu gibi oydu.

Ama çok çabuk sinirlenen yapısı, bazen oyundan kopabilmesi, disiplinsiz tavırları nedeniyle Fenerbahçe yönetimi ve Tanjevic'le arası pek iyi değildi. Geçtiğimiz play-offların başlangıcında da çeyrek finaldeki Antalya maçlarının dördünde de oynamamıştı, Amerika'da olduğu sebebiyle. Amerika'ya giderken anneannem vefat etti diyerek gitmişti, oraya gittikten sonra da babaannesinin öldüğünü haber verip gecikeceğini Fenerbahçe yönetimine bildirmişti. Türkiye'ye bir hayli geç kalmasından sonra Fenerbahçe yönetiminden birisi de Solomon'un 3 defa babaannesi öldü diyerek, Solomon'a inanmadıklarını dile getiriyordu adeta. Fenerbahçe Ülker ile Solomon'un arasındaki iplerin kopacağına işaretti bunların hepsi, öyle de oldu. Solomon geldiği yere geri döndü. NBA'ye...

2001 yılında Grizzlies'de 1 yıl oynadı, Willie. NBA'de tutunamayıp, Avrupa'ya geçiş yaptı. Sırasıyla Aris, Jerusalem, Efes Pilsen, Maccabi ve Fenerbahçe Ülker formaları giydi. Bu 6 yıl süren Avrupa macerasında da birçok başarıya imza attı. 1 Challenge Cup şampiyonluğu, 1 ULEB Cup şampiyonluğu, Efes Pilsen ile 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu, Maccabi ile İsrail şampiyonluğu ve İsrail Kupası, Fenerbahçe Ülker ile 2 Türkiye Ligi şampiyonluğu. Ve bu 6 senenin hepsinde de mutlaka en az 1 kupa kaldırarak başardı bunları. Avrupa macerasını sürdürürken Solomon, bir yandan NBA Yaz Ligi'nde şansını denemeye devam ediyordu..

Solomon şimdi 31 yaşında ve sonunda istediği NBA'ye geri dönme şansı buldu. Toronto Raptors ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Jose Calderon'u yedekleyecek Raptors'da, Solomon. Biliyorsunuz, geçen sene TJ Ford'un takımda olması nedeniyle Calderon'un aldığı süre epey bölünüyordu. Calderon'da rest çekmişti yönetime, ilk 5 beş başlayacağım bir takıma gitmek istiyorum diye. Raptors yönetimi de TJ Ford'dan vazgeçmişti, bu sözlerin ardından. Belki TJ Ford engeli kalktı Calderon'un önünden ama Solomon çıktı şimdi karşısına. Solomon kolay pes etmez, hele bu kadar istediği NBA'ye döndükten sonra mücadele edecektir formayı kapmak için.

Solomon'un Toronto'da iyi süreler alabileceğini düşünüyorum, Calderon çok istikrarlı bir sezon geçirmezse eğer. Ve tabii ki üçe bir fast break pozisyonlarında üçlük denemekten vazgeçerse...

Hiç yorum yok: