5 Ağustos 2008 Salı

Marshall Strickland ve Antonio Graves

Galatasaray Cafe Crown takımı geçen yıl ULEB Cup’da –yeni adıyla Eurocup- kazandığı 4.lükten sonra bu başarısını daha da geliştirmek için geçen yıla nazaran daha iyi bir takım kurma çabasını sürdürüyor.

Daha önce Cüneyt Erden, Erdem Türetken gibi sözleşmesi biten isimlerin sözleşmesini yenilerken, diğer yandan da Chris Owens dışındaki tüm yabancılarına kapıyı gösterdi.

Charles Gaines, Robert Hite, Dee Brown, Britton Johnsen ile yollarını ayıran Galatasaray Cafe Crown yabancı transferine Panathinaikos takımından Hırvat Andrea Ziziç’i transfer ederek başladı. Bu transferin ardından da çalışmalarına sürdüren Galatasaray Dee Brown ve Robert Hite’ın gitmesiyle doğan boşlukları doldurmayı başardı.

Oyun kurucu mevkiine Dee Brown yerine son 2 sezon Alpella’da forma giyen ve yakından tanıdığımız Marshall Strickland getirildi. 2 sezonda da takımının en önemli parçalarından olan ve skorer kimliğiyle dikkat çeken Strickland’in bir sene sonra Türk statüsünde oynama şansı da olacak.

Robert Hite’ın gidişiyle oluşan boşluğa da PAU Orthez takımından Antonio Graves transfer edildi. Geçen sezon NCAA’den PAU Orthez takımına giden Graves bu takımda 20 sayı ortalaması ve %50 üçlük yüzdesi gibi oldukça iyi ortalamalar tutturdu.

Galatasaray Cafe Crown’da bu transferlerin ardından bir transferin daha yapılması bekleniyor. Ayrıca Chris Owens’ın durumu da şu an için belirsiz. Eğer 2 yabancı transferi olursa Chris Owens ile de yollar ayrılacak ve böylelikle Galatasaray Cafe Crown geçen seneki takımında bulunan yabancıları tamamı ile değiştirmiş olacak.

Hiç yorum yok: