27 Temmuz 2008 Pazar

Fatih Solak ve Tanjevic

Fatih Solak senelerdir beklenen seviye atlamayı, yükselişi yapamamış bir oyuncu. Bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Özellikle oyunun hücum yönünde kendisini geliştiremedi. Tabii meşhur bloklarını da unutmamak gerek.. Geçen seneyi de Galatasaray'da geçirdi. Çoğu maçta oyuna bile girme fırsatı yakalayamadı, oynadığı maçlarda da kendini yeteri derecede gösteremedi.. Anlayacağınız çok kötü bir sezon geçirdi. Önünde Hüseyin gibi pivotluk konusunda master yapmış oyuncudan da kendine birşey katamadı. Sezon sonunda da lige yeni yükselen Aliağa Belediyesi'ne transfer oldu.

Eveet.. Yazının asıl kilit noktasına gelelim. Fatih Solak'ın 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kadrosuna çağrılması, Ömer Aşık'ın sakatlanması üzerine.. Tanjevic'in yine muhteşem dehasını göstermesi bizlere.. Fatih Solak'ın yanında, onunla aynı takımda Hüseyin gibi Fatih'ten 3-4 gömlek bir üstün oyuncu varken Fatih'i çağırmak nedir? Bunun bir açıklaması var mıdır? Yok. Bunun bir izahı yok. Tanjevic'in takıntılı olduğu oyuncular var. Bunlardan biri de Hüseyin. Hatırlarsınız geçen sene Ayhan Şahenk'de oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Hüseyin olağanüstü bir oyun oynayıp maçı Galatasaray'a kazandırmıştı. O maçta attığı 3.üçlüğün ardından Tanjevic'e doğru haykırarak ve sevinç gösterileri yaparak beni nasıl kadroya almazsın sen, al sana Hüseyin demişti..

Yapacağımız birşey yok. Sadece kızıyoruz. Sürekli kızıyoruz... Bekleyeceğiz. 2010 masalını bekleyeceğiz. Orada da yaşanacak olası bir fiyaskodan sonra da büyük bir ihtimalle bu kabus sona erecek.. Peki ya sona ermezse? Türkiye'nin en iyi jenerasyonlarından biri Tanjevic gibi modası geçmiş bir koçun elinde patlayacak...

Hiç yorum yok: