21 Temmuz 2008 Pazartesi

Tobias Linderoth

Galatasaray'a büyük umutlarla transfer edilmişti, İsveç Milli Takımı kaptanı Tobias Linderoth. Sezonun henüz ilk haftalarında da kalitesini belli etmişti zaten. Ayrıca futbolculuğu kadar karakter olarak da üst düzey birisi olduğunu göstermişti bizlere.. Az sakatlık yaşar denen İsveçli sezonun başlangıcından yaklaşık 2 ay sonra şanssız bir sakatlık geçirerek, sezonu kapatmıştı. Galatasaray yönetimi Linderoth'un ne denli iyi bir futbolcu ve insan olduğunu ve Galatasaray'a ne kadar fazla katkı sağlayacağını bildiği için, buruşturup bir köşeye atmadı onu. Sözleşmesi sezon sonuna kadar donduruldu, doktorlar tarafından tedavisi sürdürüldü. Galatasaray yönetimi de bu dönemde sık sık iletişim içindeydi İsveçli yıldız ile.

Avrupa Şampiyonası'na kadar sakatlığı geçmişti. İsveç Milli Takımı kadrosunu da alındı. Ama İsveç'in 3 maç oynadığı turnuvada kendisine ilk 11 de hiç yer bulamadı,geçen sezonu boş geçirdiğinden olsa gerek. Galatasaray'a döndü. Sakatlığını tamamen atlatmıştı. İlk 2 hazırlık maçında da 90 dakika forma giyerek, hazır olduğu imajını vermişti, Galatasaray taraftarlarına. Ancak bugün yine şok bir haber aldık, Linderoth'tan.

Evet, sakatlanmış yine. Bu seferki öyle 6-7 aylık bir sakatlık değil ama 12 Ağustos'ta ki Şampiyonlar Ligi maçına yetişmesi zor deniliyor. 2-3 haftalık bir tedavi süreci gerekiyormuş, tamamı ile iyileşmesi için, Linderoth'un. Şampiyonlar Ligi maçına 20 gün kaldığını hesap edersek, maalesef oynayamayacak gözüküyor bu önemli maçta, bu önemli futbolcu.

Hiç yorum yok: