20 Temmuz 2008 Pazar

Sivas Turu Mucizelere Bıraktı

Sivasspor Intertoto 3.tur ilk maçında kendi sahasında Braga'ya 2-0 kaybederek tur şansını mucizelere bıraktı, adeta.

Kariyerinin en kötü maçını çıkaran Volkan Ünlü -bu kalecinin sadece 2 maçını izledim, ama bundan kötüsü olamayacağı için bu ifadeyi kullanmak pek yanlış olmayacak- maça mükemmel bir kurtarışla başladı.

İlerleyen dakikalarda kontrolü eline alan Sivasspor, Musa Aydın ile 3 net gol pozisyonuna girdi. Ancak Musa 2 si boş kaleye olmak üzere 3 net fırsattan yararlanamayıp, Sivaslılara saç baş yoldurttu. İlk yarı bitti bitecek derken, 45+2.dakikada, yani ilk yarının son saniyelerinde bir frikik şansı kazandı Braga takımı. Topu oldukça kavisli bir şekilde içeriye doğru kesen Luis Augiar'ın topunu Volkan sektirince, Braga soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının ortalarında Herve Tum ile Sergio'nun da oyuna dahil olmasıyla şuursuzca doldur-boşalt yapan Sivasspor ilk yarıda yakaladığı pozisyon zenginliğini yakalayamadı. Ama burada defanstaki Brezilyalı Moises'in de hakkını vermek lazım. Tek başına bütün topları topladı, duvar ördü adeta Braga kalesine..

Derken, 77.dakikada günün başarılı ismi kendi sahasından yani yaklaşık 60 metrelik uzaklıktan bir serbest vuruş kullandı. Top oldukça yükseğe çıktı ve ceza alanının içinde oldukça yükseğe sekti, önde olan Volkan ne kadar geri koşup, yırtınsa da topu çıkaramadı... Başta Volkan Ünlü olmak üzere bütün stad yıkıldı, ölüm sessizliğine büründü.. Olmayacak işti hakikaten.. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andı.. Geriye kalan 10-15 dakikalık zaman diliminde Sivaslı futbolcuların ayağı topa gidemez oldu, hepsi çökmüşlerdi.. Volkan dokunsan ağlayacak haldeydi.. Geçti o 10-15 dakikada çabucak ve bütün umutlar tükendi neredeyse..

Maçı inceleyelim biraz. Braga maç boyunca kaleye 4 şut atarken, 10 orta girişiminde bulundu. Volkan'ın 2 hatasıyla da 2 gol buldu. Öte yandan Sivasspor 20 nin üstünde şut çekti, 40 ın üstünde orta girişiminde bulundu. Özellikle sağdan Abdurrahman sürekli bindirme yaptı, ileri-geri gitti. Sivas adına sahanın en iyilerindendi.. İlk yarıda net gol pozisyonlarını cömertçe harcayan Musa da Volkan'ın ardından mağlubiyet faturası kesilecek 2.kişiydi.. Mehmet Yıldız geçen yıl ki Mehmet'ten çok farklıydı. Çok fazla geriye ve kanatlara geldi. Haliyle Sivasspor uç noktada top aktaracak birini bulamadı. Balili olumlu işler yapmaya çalıştı ama kalabalık Braga defansında o da boğulup, gitti. Diyorum ki Balili, Mehmet Yıldız gibi kanatlara inip, geri gelip top alsaydı da Mehmet Yıldız kalıplı Braga savunmacılarıyla boğuşsa daha iyi olmaz mıydı?

Ayrıca Sivasspor'un transfelerine de değinmek lazım. İbrahim Dağaşan dışında hiçbir tanesini beğenmedim. Sonradan giren Herve Tum ve Faruk Bayar sahada hayalet gibi dolaştılar. Stoperde oynayan Bilica topu oyuna sokma özelliğine sahip değil, aynı şekilde Diallo'da. Hal böyle olunca bu ikili özellikle 2.yarıda sürekli top şişirdi. Hayrettin'i de bu isimlere katabiliriz.. Sivas defans hattında sadece Abdurrahman'ı beğendim.. Zaten takımın en iyisi de oydu. İbrahim Dağaşan demiştim başta, ona da değineyim. Öncelikle, topu kanatlara taşıyan, oyunu açan paslar atan bir oyuncu. Sivas'ın orta sahasını çekip çevirmeye çalıştı, becerdi veya beceremedi ama elinden geleni yaptı.. Ayrıca frikiklerde yaptığı ortalar ligin en iyi orta yapan futbolcusu Alex'e yakın seviyede bence.. İbrahim Dağaşan mükemmel ortalar yaptı duran toplarda ama Sivassporlu futbolcular müsait durumlarda topu kale yerinde dışarı yolladılar sürekli..

Bana göre artık Sivasspor'un Avrupa macerası bitmiş oldu.. Buradan çevirmeleri maalesef imkansıza yakın.. Zaten çok şanssız bir şekilde yenildikleri için moraller dibe vuracak, demoralize olarak çıkacaklar büyük olasılıkla Portekiz'deki maça da.. Ama Sivas halkı, futbolcuları, kulübü güzel bir heyecan yaşadı.. Sivas halkı ne olursa olsun takımına bu yaşattıkları için teşekkür etmeli.. Çoğu Anadolu kulübünün ayağına bu fırsatlar gelmez, onlar için de güzel bir tecrübe oldu.

Hiç yorum yok: